uus kuvastin

lokakuu 27, 2010 § 1 kommentti

moi.

En aio kirjoittaa pienellä, paitsi kun jokin sisällä sanoo kirjoita. Vielä näillä erin on vaikea ennustaa, muotoutuuko tästä sillanpääasema tutkimuksilleni vaillinaisin lausein vaiko jotain järjestäytyneempää.

Nimi on VASTARAKKAUS (kyllä! caps! lock!), mikä ihana sana. Tuntuu hassulta kirjoittaa julkiseksi, kummaa sanavalintojen hypistelyä. Mietin usein madallettua itsetietoisuutta ja kirjoittamista; vielä joskus teen kerouacit, ehkä jo marraskuussa mikäli päätän ottaa osaa Nanowrimoon. Mietimme yhen pummi Jack Lilyn kanssa kollektiivikirjoittamisen strategioita. Surrealistien niksit ovat riisuuntuneet nuuttitaljoistaan sisäsiistin sanataiteen oppimäärään, exquisite corpse, tajunnanvirta, leikerunous, mitävielä. Jacko on korostetun itse, sellainen indievidualisti, tarvitaan tunteisiinvetoavia eristyssellejä, kiinnostavia huumeita. Ainakin vahva maantieteellinen isolaatio ja psyykkausta. Tuloksena saattaa olla suollos, joka käy kansanterveydelle, tai ihmiskoe ilman todistajia.

Olen havainnut parhaaksi olla lupaamatta mitään. On kuitenkin aiheita, joista haluan kirjoittaa. Todellakin, kirjoittaa: näitäkin vahingollisia lauseita jäsennellessä kohtaa jälleen kirjoittajan arjen, pisteineen. Kutsun itseäni toisinaan runoilijaksi, kai silkkaa sentimentaalisuuttani. Suotakoon kurjille romantiikkansa. Totisesti: amen:  :D

Voisin ottaa projektiksi muotoilla ajatuksia kuin esseisti. Harjaannusta. Ja jos blogi osoittautuu pitkäikäiseksi, myös matkapäiväkirjan mahdollisuudet ovat auki. Kun blogista on kyse, olettaisi siltä myös jonkinlaista vuorovaikutusta lajitovereidensa kanssa. Metajupinoita argh. Pelkäänpä abortoivani punnertamani hirviön ennen huomista. Tai sitten kestän yli heikkojen hetkien ja synnytyskomplikaatioiden; eristäydyn saareksi (sic), vastaan vaikenemalla perseääliöille kommenttiraidalla, kuljen itsehäpäisyn tikaripolkua, sofistikoin ja vetäydyn vuorenhuipulle. Siinä sarkaa kerrakseen.

ja nyt, nyt jätän manifestit raskaasti aseistautuneille runoliikkeille

Mainokset

Avainsanat: , , ,

§ One Response to uus kuvastin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading uus kuvastin at vastarakkaus.

Meta

%d bloggers like this: